Geld verdienen via een affiliate webwinkel als u geen verstand heeft van websites maken

Geplaatst op 26-03-2022

Categorie: Computer en internet

Het opzetten van een affiliate webwinkel geeft u de mogelijkheid om online geld te verdienen. Een dergelijke webshop heeft het uiterlijk van een gewone webshop, maar u stuurt bij affiliate marketing de bezoeker door naar de website van de aanbieder (merchant). Zo hoeft u de producten niet zelf te versturen, maar u hoeft de artikelen alleen te promoten. Omdat er in de link, waarmee u de bezoeker verwijst naar de website van de aanbieder, een code is opgenomen die gekoppeld is aan u als affiliate publisher kan er een vergoeding uitgekeerd worden aan u.

U kunt zich aanmelden als publisher bij een affiliate platform om geld te verdienen via affiliate marketing. De vergoedingen worden dan bijgehouden in uw account van het platform. Een voorbeeld van een dergelijk platform is het affiliate netwerk TradeTracker. Binnen dit netwerk krijgt u toegang tot het materiaal dat u kunt inzetten bij het promoten van producten.

Via het script van Vrolijk Internet Services kunnen de producten van TradeTracker heel gemakkelijk toegevoegd worden aan uw affiliate shop. Het script bevat alle functies die nodig zijn om een affiliate webwinkel te beginnen. De beheeromgeving stelt u in staat om de webshop aan te passen op een simpele wijze. De website waarop u het script kunt aanschaffen bevat een handleiding waarin u kunt lezen hoe u het script kunt installeren en hoe u de affiliate webshop naar eigen smaak kunt inrichten via de beheeromgeving.

Heeft u nog geen webhosting, dan is het mogelijk om webhosting samen met het script aan te schaffen. Daarbij krijgt u de mogelijkheid om een mooie domeinnaam te kiezen voor uw affiliate webshop. Het script is zo in elkaar gezet dat u ook een affiliate webwinkel kunt starten wanneer u geen verstand van websites maken heeft. Iedereen kan beginnen met affiliate marketing en gaandeweg meer kennis en ervaring opdoen.